Hapšenja zbog fiktivnih penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2014, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog "fiktivnih penzija"

Šest osoba privedeno je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Republički Fond za penziono i invalidsko osiguranje za 70 miliona dinara, javlja RTS. Kako je saopšteno, postoje osnovi sumnje da su oni pronalazili osobe kojima je nedostajao određeni period radnog staža za sticanje prava na korišćenje starosne penzije i da je takvim osobama, za određeni novčani iznos, upisivan fiktivni radni staž.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog prevara sa penzijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2014

U Tužilašvo za organizovani kriminal policija je danas privala šest osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe od 2007. do 2014. godine većem broju lica omogućili nezakonito ostvarivanje prava na starosnu penziju i na taj način oštetili PIO fond.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LAŽIRALI PENZIJE: Godinu staža naplaćivali od 300 do 700 evra!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Maj.2014, 01:32

Sumnja se da su radnici fonda PIO za iznos od 300 do 700 evra po godini staža, u matičnu evidenciju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje upisivali fiktivni radni staž

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.