Haos u skupštini Čačka. Dan drugi: Kašnjenje pa odlaganje

Izvor: B92, 05.Jul.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u skupštini Čačka. Dan drugi: Kašnjenje pa odlaganje

Čačak -- Nastavak zasedanja skupštine Čačka, koji je bio zakazan za 9 časova, prvo kasnio 60 minuta, pa određena pauza do 15 časova.

Predsednik čačanskog parlamenta Igor Trifunović pauzu je odredio zbog konsultacija sa šefovima odborničkih grupa o daljem radu sednice na čijem je dnevnom redu predlog novog Poslovnika o radu skupštine na koji je opozicija podnela 1.125 amandmana.

Gradsko veće je prihvatilo 23 amandmana, dok je Savet za statut odbacio oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 800, pa će se odbornici izjašnjavati o 353 amandmana.

Prvi dan zasedanja Skupštine Čačka, koje je počelo u utorak, obeležile su dve skupštinske govornice, krađa mikrofonskog kabla, zaključani odbornici u skupštinskoj sali, desetak pauza, brojne opomene koje je predsednik Skupštine izrekao opozicionim odbornicima, svađe i međusobne uvrede vlasti i opozicije, sednica bez ozvučenja i TV prenos bez tona.

Skupštinske govornice blokirali su opozicioni odbornici Dveri i Nove Srbije (NS), Aco Đenadić i Goran Vidojević, koji su odbili da napuste govornicu iako im je predsednik gradskog parlamenta izrekao mere oduzimanja reči i udaljavanja sa sednice.

Skupštinsko obezbeđenje intervenisalo je nekoliko puta, ali nije uspelo da skloni odbornike sa govornica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.