Haos u Mitrovici: Uhapšen Marko Đurić, odveden u Prištinu?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2018, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Mitrovici: Uhapšen Marko Đurić, odveden u Prištinu?

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su danas popodne, nešto posle 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića. Kako prenose mediji, policija je Đurića odvela u sedište te službe u Prištini.

Đurić je u policijsku stanicu priveden sa lisicama na rukama, snimak privođenja je prenela kosovska televizija. Očekuje se da će protiv Đurića biti pokrenuta redovna procedura.

Đurić bi najpre trebalo da da izjavu.

Zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Đurićem uhapšen je i njegov saradnik Željko Jović, koji je povređen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta. Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Đurićem, nije uhapšen i trenutno se nalazi u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i sarpski političari.

Đurić je uhapšen u sali u kojoj je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe. Nakon toga su ušli i odveli Đurića.

U gradu su se oglasile sirene za uzbunu.

Naime Đurić i Selaković stigli su u severnu Kosovsku Mitrovicu negde oko 17 časova, kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima, kaže Priština, unose nestabilnost u situaciju na severu pokrajine.

Predsednik Srbije je na tu vest prošle sedmice rekao da će Đurić i Selaković svakako biti u Mitrovici, kao što je planirano.

Njih dvojicu ispred Mitrovačkog dvora je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta se dešavalo na KiM pre hapšenja Đurića VIDEO

Izvor: B92, 26.Mar.2018

Hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici prethodilo je sijaset izjava i protivrečnih informacija koje su stizale sa KiM...Pripadnici interventne jedinice kosovske policije su uhapsili Đurića oko 17:30 h. On i generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković stigli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.