Haos u Gazi: Tenkovi stigli ispred bolnice; U potpunoj smo blokadi

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 15:51

Haos u Gazi: Tenkovi stigli ispred bolnice; "U potpunoj smo blokadi"

Izraelske snage stigle su danas tenkovima do kapija bolnice Al Šifa u gradu Gaza.

Zbog prekida pružanja usluga u bolnici Al Šifa, u protekla tri dana preminula su najmanje 32 pacijenta, među kojima tri prevremeno rođene bebe, javlja Al Arabija pozivajući se na osoblje.

"Tenkovi su ispred bolnice. U potpunoj smo blokadi. To je potpuno civilno područje. Samo bolnički objekat, bolnički pacijenti, lekari i ostali civili koji borave u bolnici. Neko bi ovo trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zaustavi'', rekao je jedan od hirurga u bolnici Ahmed El Mokalalati.

Al Arabija navodi da je najmanje 650 pacijenata i dalje je u bolnici i očajnički traži da ih primi Crveni krst ili evakuiše neka neutralna agencija u drugu medicinsku ustanovu.

"Bombardovali su rezervoare vode, bombardovali su bunare, bombardovali su i pumpu za kiseonik. Bombardovali su sve u bolnici. Tako da jedva preživljavamo. Svima govorimo, bolnica više nije bezbedno mesto za lečenje pacijenata. Mi štetimo pacijentima time što ih držimo ovde", rekao je El Mokalalati.

Izrael tvrdi da se bolnica nalazi na vrhu mreže tunela u kojoj se nalazi štab palestinske militantne grupe Hamas, kao i to da su pripadnici Hamasa krivi za nevolje bolnice jer je navodno koriste kao ljudski štit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelski tenkovi na kapiji bolnice Al Šifa u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2023

Izraelske snage stigle su danas tenkovima do kapija bolnice Al Šifa u gradu Gaza, u kojoj su zbog prekida pružanja usluga u protekla tri dana preminula najmanje 32 pacijenta, među kojima tri prevremeno rođene bebe, javlja Al Arabija pozivajući se na osoblje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.