Ponedeljak, 13.11.2023.

14:29

Haos u Gazi: Tenkovi stigli ispred bolnice; "U potpunoj smo blokadi"

Izraelske snage stigle su danas tenkovima do kapija bolnice Al Šifa u gradu Gaza.

Izvor: Tanjug

Haos u Gazi: Tenkovi stigli ispred bolnice;
Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Zbog prekida pružanja usluga u bolnici Al Šifa, u protekla tri dana preminula su najmanje 32 pacijenta, među kojima tri prevremeno rođene bebe, javlja Al Arabija pozivajući se na osoblje.

"Tenkovi su ispred bolnice. U potpunoj smo blokadi. To je potpuno civilno područje. Samo bolnički objekat, bolnički pacijenti, lekari i ostali civili koji borave u bolnici. Neko bi ovo trebalo da zaustavi'', rekao je jedan od hirurga u bolnici Ahmed El Mokalalati.

Al Arabija navodi da je najmanje 650 pacijenata i dalje je u bolnici i očajnički traži da ih primi Crveni krst ili evakuiše neka neutralna agencija u drugu medicinsku ustanovu.

"Bombardovali su rezervoare vode, bombardovali su bunare, bombardovali su i pumpu za kiseonik. Bombardovali su sve u bolnici. Tako da jedva preživljavamo. Svima govorimo, bolnica više nije bezbedno mesto za lečenje pacijenata. Mi štetimo pacijentima time što ih držimo ovde", rekao je El Mokalalati.

Izrael tvrdi da se bolnica nalazi na vrhu mreže tunela u kojoj se nalazi štab palestinske militantne grupe Hamas, kao i to da su pripadnici Hamasa krivi za nevolje bolnice jer je navodno koriste kao ljudski štit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: