Haos u Gazi: Pucano je na one koji su pljačkali tovare pomoći

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 14:37

Haos u Gazi: "Pucano je na one koji su pljačkali tovare pomoći"

Izraelska vojska danas je saopštila da je tokom procesa isporuke humanitarne pomoći u severni deo Pojasa Gaze, oko kamiona izbilo "nasilno okupljanje".

Tom prilikom su Palestinci opljačkali utovarenu robu, a na njih je potom otvorena vatra.

"Tokom incidenta, desetine stanovnika Gaze su povređene usled guranja i gaženja“, navodi IDF, dodajući da se incident istražuje.

Vojni izvor kaže da je nakon incidenta deo mase počeo da se kreće prema izraelskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snagama u toj oblasti, koje su imale zadatak da koordiniraju ulazak kamiona pomoći u severnu Gazu, na način koji je "ugrozio" izraelske trupe, prenosi Tajms of Izrael.

Ranije danas, Kancelarija za medije palestinskih vlasti u Gazi pod kontrolom Hamasa saopštila je da je u izraelskim vojnim udarima ubijeno najmanje 70 Palestinaca i ranjeno još 250, dok su okupljeni čekali na kamione pomoći u gradu Gazi.

Bolnica Kamal Advan u Gazi primila je tela 10 mrtvih i desetine ranjenih Palestinaca iz zapadnog grada Gaze, rekao je za Rojters šef bolnice Husam Abu Safija.

"Ne znamo koliko ih ima u drugim bolnicama", dodao je on. Prethodno je Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze saopštilo da je od početka izraelske vojne ofanzive, nakon napada Hamasa 7. oktobra prošle godine, najmanje 30.035 Palestinaca ubijeno, a 70.457 ranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IDF o napadu na Palestince u Gazi: Pucano na one koji su pljačkali tovare pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2024

Izraelska vojska danas je saopštila da je tokom procesa isporuke humanitarne pomoći u severni deo Pojasa Gaze, oko kamiona izbilo "nasilno okupljanje", i tom prilikom su Palestinci opljačkali utovarenu robu, a na njih je potom otvorena vatra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.