Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas razmatra predlog trodnevnog primirja

Palestinska delegacija u Kairu razmatra novi predlog Egipta o 72-časovnom primirju s Izraelom u pojasu Gaze, saopštio je palestinski radikalni pokret Hamas.

"Taj predlog je sada u razmatranju", rekao je predstavnik Hamasa Sami Abu Zuhri, dodavši da će odluka palestinske delegacije zavisiti od ozbiljnosti izraelskog stava.

Izrael za sada nije reagovao na novi predlog. Premijer Benjamin Netanjahu prethodno je poručio da neće nastaviti pregovore kojima posreduje Egipat dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Hamas ispaljuje rakete na Izrael.

Delegacija Izraela napustila je Kairo u četvrtak uveče, pošto su

propali pregovori o produžetku 72-časovnog primirja koje je isteklo u petak.

U sukobu koji je počeo 8. jula poginulo je više od 1.900 Palestinaca i 67 ljudi na izraelskoj strani.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kairu dogovoren novi prekid vatre u pojasu Gaze

Izvor: Blic, 10.Avg.2014

Novi prekid vatre u pojasu Gaze dogovoren je danas u Kairu, na predlog Egipta, saopštila je palestinska strana...Palestinska delegacija u Kairu razmatrala je danas novi predlog Egipta o 72-časovnom primirju s Izraelom u pojasu Gaze, saopštio je prethodno palestinski radikalni pokret Hamas...Ranije...

Nastavak na Blic...

Izrael i Palestina prihvatili predlog primirja

Izvor: Blic, 10.Avg.2014

Izrael je večeras prihvatio predlog Egipta za novo 72-časovno primirje u sukobu s ekstremistima u pojasu Gaze. Taj potez otvara put za indirektne pregovore o dugotrajnom zatišju na toj palestinskoj teritoriji, koju de fakto kontroliše Hamas, posle jednomesečnog sukoba...Egipat je prošle nedelje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.