Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci prihvatili primirje, Izrael još razmatra

Egipat koji posreduje u pregovorima o prekidu vatre u pojasu Gaze između Palestine i Izraela, saopštio je da su palestinske frakcije prihvatile 72-časovno primirje. Egipat je pozvao obe strane da prihvate novi dogovor o prekidu vatre koji bi trebalo da stupi na snagu u 23 sata po srednjoevropskom vremenu.

Izraelski zvaničnici saopštili su da još uvek razmatraju egipatski predlog.

Prethodno je izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio da njegova vlada neće učestvovati u kairskim pregovorima sve dok Hamas raketira Izrael.

U sukobu koji je počeo 8. jula poginulo je više od 1.900 Palestinaca i 67 ljudi na izraelskoj strani.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat pozvao na trodnevno primirje od ponoći

Izvor: Akter, 10.Avg.2014

Egipat je danas pozvao Izrael i Palestince da prihvate novo 72-časovno primirje, počevši danas od 24 sata po lokalnom vremenu ..Jedan palestinski zvaničnik rekao je da je dogovoreno novo trodnevno prmirjee posredovanjem Egipta ali za sada nema potvrde od Izraela, prenosi AFP...Isti izvor je rekao...

Nastavak na Akter...

Novo trodnevno primirje u Pojasu Gaze

Izvor: SandzakPress.net, 11.Avg.2014, 19:39

Palestina – Egipat je predložio novo trodnevno primirje u Pojasu Gazze, kako bi sukobljene strane dobile više vremena za indirektne pregovore o dugotrajnom riješenju. Od ponedjeljka je, posredovanjem Egipta, između palestinskih pokreta otpora i Izraela na snagu stupio novi prekid vatre u trajanju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.