Potpuna katastrofa tek dolazi, poznato kada?

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 13:30

Potpuna katastrofa tek dolazi, poznato kada?

Bivši britanski vojni obaveštajac Filip Ingram veruje da će u narednih nekoliko dana uslediti kopnena ofanziva na Gazu.

Kako je naveo, Hamasovo oslobađanje dva taoca ova militantna grupa vidi kao način odlaganja izraelske kopnene ofanzive u Gazi.

"Izrael će odluku o napadu doneti kad bude spreman. Dve nedelje nakon Hamasovog napada bila bi 'najranija faza' u kojoj bi oni mogli da pokrenu ofanzivu", kaže Ingram, s obzirom na to da je potrebno dosta vremena da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona i osmisli.

Pored toga, Izrael će napasti područje za koje je Hamas imao mnogo godina da priprema.

Ingram veruje da će ofanziva doći "verovatno u narednih nekoliko dana", s tim da će Izrael morati da poveća potencijalne gubitke zbog preranog ulaska u odnosu na davanje dodatnog vremena Hamasu da se pripremi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.