Hamas juče objavio snimak talaca i bolesno pitanje; Danas: Mrtvi su VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 22:19

Hamas juče objavio snimak talaca i bolesno pitanje; Danas: Mrtvi su VIDEO

Hamas je objavio novi snimak na kome oteta Noa Argamani (26) tvrdi da su dva njena zarobljena druga navodno ubijena u napadima IDF-a.

Militanti su prethodno, podsetimo, objavili kratak snimak u kome su najavili da će danas otkriti da li su Argamani i još dva taoca, Josi Šarabi (53) i Itaj Svirski (38), živi ili mrtvi.

"Šta mislite", upitali su gledaoce.

Hamas je ponudio i tri opcije za odgovor. Prva opcija je da su svo troje mrtvi, druga da su neki mrtvi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a neki živi i treći da su svo troje živi.

Na snimku, koji je objavljen u ponedeljak kasno popodne, međutim, vidi se samo Argamani kako tvrdi da su druga dva zarobljenika ubijena u napadima izraelske vojsku.

U nedelju se navršilo 100 dana od invazije Hamasa na južni Izrael.

Više od 1.100 Izraelaca, uglavnom civila, ubijeno je u masakrima u kibucima i na muzičkom festivalu Nova u blizini Reima. Argamani je bila među mladima koji su uživali na festivalu u pustinji kad su naoružani ljudi probili to mesto i otvorili vatru.

Noa je očajnički poslala poruku svojoj prijateljici u 8.10 ujutru da je na parkingu i da ne može da izađe. To je bio poslednji put da su Noini prijatelji i porodica čuli za nju pre nego što su se na internetu pojavili snimci kako moli za život dok je vode u Pojas Gaze na zadnjem delu motora.

Čak 240 talaca je uzeto 7. oktobra da bi se koristili kao poluga u razmeni zatvorenika sa Izraelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.