Hamas objavio snimak sa taocima: Sutra ćemo vas obavestiti o njihovoj sudbini VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 00:45

Hamas objavio snimak sa taocima: "Sutra ćemo vas obavestiti o njihovoj sudbini" VIDEO

Palestinska militantna grupa Hamas emitovala je danas video-snimak na kojem se vidi troje izraelskih talaca koje grupa drži u Pojasu Gaze.

Taoci pozivaju izraelsku vladu da zaustavi ofanzivu na Pojas Gaze i potrudi se da budu oslobođeni.

Snimak koji traje 37 sekundi završava se kajronom na kojem piše: ''Sutra ćemo vas obavestiti o njihovoj sudbini'', prenosi Rojters.

Ranije danas Hamas je poručio da je izgubio kontakt sa nekim taocima dok su izraelske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage granatirale Gazu, napominjući da su oni možda ubijeni u granatiranju.

Od oko 240 ljudi koje je Hamas zarobio u napadu 7. oktobra, polovina njih je puštena na slobodu u novembarskom primirju, a izraelska vlada je poručila da ih je 132 ostalo u Gazi, kao i da je njih 25 umrlo u zatočeništvu.

Na početku rata, pripadnici Hamasa su pretili da će pogubiti taoce u znak odmazde za izraelske vojne napade, dok su izraelski zvaničnici uglavnom odbijali da govore o tome, nazivajući Hamasove poruke o talačkoj krizi ''psihološkim ratom''.

"Vojna operacija zahteva vreme. Ona nas obavezuje da budemo precizni i prilagođavamo je u skladu sa pretnjama i taocima koji su na terenu", rekao je u ranije danas portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Krajem prošlog meseca na hiljade demonstranata, mahom tinejdžera učestvovalo je u protestnom maršu od Tel Aviva do Jerusalima, pokušavajući da pozovu izraelska vlada da nastavi pregovore o vraćanju talaca.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je ranije da bez vojnog pritiska Izrael neće uspeti da oslobodi preostale taoce u Gazi, i dodao da bez toga ne bi dosad bilo oslobođeno više od 100 talaca, dodajući da rat u Pojasu Gaze "nije ni blizu kraja" i da će "trajati dugo".

Netanijahu se ranijih meseci sastajao sa članovima porodica talaca Hamasa, a veliki broj njih je u tim prilikama ogorčeno kritikovao izraelsku vladu, pri čemu je jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila premijera da mu je važnija politika od preostalih talaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAMAS OBJAVIO JEZIV SNIMAK Taoci mole izraelskog premijera za PREKID VATRE, raste strah da će ih SUTRA POBITI (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Jan.2024

Palestinska militantna grupa Hamas objavila je jeziv snimak u trajanju od 37 sekundi na kom se vidi troje talaca: Noa Argamani, Josi Šarabi i Itai Svirski koji mole izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za prekid vatre.

Nastavak na Blic...

Hamas objavio video s mrtvim taocima, preživjela djevojka: Ubila ih izraelska vojska (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2024

​GAZA - Palestinska teroristička grupa Hamas objavila je novi snimak za koji tvrdi da prikazuje mrtva tijela izraelskih talaca Josija Šarkuabija i Itaija Svirskija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.