Hamas gađao Tel Aviv; Napadnut aerodrom VIDEO

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 16:53

Hamas gađao Tel Aviv; Napadnut aerodrom VIDEO

Tel Aviv i okolna mesta, gradovi u centralnom i južnom delu Izraela danas po podne su bili pod raketnim napadima palestinske militantne grupe Hamas.

Izraelske bezbednosne snage i teroristi razmenili su jaku vatru u blizini pograničnog grada Zikim, pri čemu je ubijeno nekoliko pripadnika Hamasa.

Stanovnici su dobili instrukcije da pređu u skloništa zbog rizika od terorističke infiltracije, prenosi "Ynet". Ranije su najmanje dve osobe povređene kada je raketa pala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u unutrašnjost Aškelona i nanela materijalnu štetu.

Sirene su se čule na aerodromu Ben Gurion, ali nema izveštaja o prekidu vazdušnog saobraćaja. Teroristička grupa Hezbolah, koju podržava Iran, ispalila je danas minobacačke granate na Izrael. Izraelske odbrambene snage (IDF) napale su danas južni Liban u znak odmazde.

Izrael je ispalio svoju najveću artiljerijsku granatu na ciljeve Hamasa. Ova raketa može da pređe sa jedne strane pojasa Gaze na drugu.

Granata ima domet do 40 kilometara i nije korišćena od Drugog libanskog rata 2006. godine, navodi izraelski list.

Palestinski mediji su preneli da su u izraelskim udarima preko noći ubijeni brat Muhameda Deifa, šefa Hamasovog vojnog krila, i članovi njegove porodice, uključujući njegovog sina i unuku.

British Airvais je upravo saopštio da obustavlja sve letove za Tel Aviv.

Podsetimo, projektil je pogodio aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu, saopštilo je Hamasovo naoružano krilo. Očekuje se da će let Britiš ervejza sleteti na aerodrom danas po podne, ali je preusmeren zbog bezbednosnih razloga. Brigade Al Kasam saopštile su da su "bombardovale" lokaciju kao odgovor na civile na meti Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.