HUTI SEJU SMRT PO AGRESORIMA! Objavljeni snimci ŽESTOKE BORBE, ne pomaže ni AMERIČKO ORUŽJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 07:14

HUTI SEJU SMRT PO AGRESORIMA! Objavljeni snimci ŽESTOKE BORBE, ne pomaže ni AMERIČKO ORUŽJE (VIDEO)

U poslednjih nekoliko dana pojačana borbena aktivnost duž granice Jemena i Saudijske Arabije.

Juče su jemenski Huti napali položaje saudijskih snaga u oblasti Al-Ažur, nedaleko od planina Al-Kais, na jugu saudijske provincije Džizan.

Medijsko krilo pokreta Ansar Alah je objavilo dvominutni video snimak na kome se vidi gerilski napad. Huti su utvrđene saudijske položaje napali teškim mitraljezima, bestrzajnim topovima i protivtenkovskim navođenim raketama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Jemenski planinski gerilci su napali položaje agresora i pored intenzivnih vazdušnih napada saudijske koalicije, koji nisu bili efektivni u sprečavanju aktivnosti Huta.

U poslednjih nekoliko dana Huti su pojačali akcije duž granice Jemena i Saudijske Arabije. Oni su takođe pokrenuli napade dronovima i balističkim raketama na zalivsku kraljevinu.

Neprestani vazdušni udari saudijske koalicije bi uskoromogli da dovedu do potpunog kolapsa krhkog primirja u Jemenu, a ovaj napad na teritoriji agresora pokazuje da se Huti ne plaše novih sukoba, i da će ih dočekati spremni.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.