HUMANOST NA DELU: Grad Beograd daje novogodišnji prihod BOLESNOJ DECI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANOST NA DELU: Grad Beograd daje novogodišnji prihod BOLESNOJ DECI

Deo novogodišnjih prihoda Beograda biće uplaćen u vidu donacija organizacijama koje brinu o bolesnoj deci

Grad Beograd će deo prihoda od novogodišnjih proslava donirati udruženjima roditelja bolesne dece, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je na pitanje da li će i Beograd podržati akciju mnogih srpskih gradova koji se odriču novogodišnjih proslava zarad bolesne dece rekao da je ta akcija odlična i da će joj se Beograd pridružiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali ipak, ne odričući se dočeka.

Kako je rekao, najmanje dva miliona dinara Beograd će donirati Udruženju roditelja "Zvončica" čija su deca obolela od raka i udruženju "Debra" koje okuplja decu obolelu od bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože, a ona su zbog velike osetljivosti, nazvana “deca leptiri”.

Podeljeni besplatni paketići mališanima sa Novog Beograda (FOTO)

- Upoznao sam ljude iz obe organizacije, oni rade sjajan posao, pomažu deci kojima je to najpotrebnije i Beograd će to podržati - poručio je Mali.

Ipak, istakao je, Beograd se neće odreći novogodišnjih proslava i to, kako kaže, ide ruku pod ruku sa humanitarnim radom, jer se od dobijenih sredstava može nastaviti pomaganje onima kojima je to potrebno.

VOZILI SMO AUTO-PUTEM KROZ BG U VREME NAJGOREG ŠPICA: Evo zašto je GUŽVA! (VIDEO/FOTO)

- Što više zaradimo od novogodišnjih praznika, više novca ćemo imati za ulaganje u humanitarne svrhe, za vrtiće, za zdravstvene ustanove - rekao je Mali.

On je najavio i da će se takva praksa nastaviti, te da će se od svake manifestacije čiji je grad Beograd pokretač, deo sredstava izdvajati za humanitarne svrhe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.