HRVATSKI TURIZAM TOTALNO PUKAO: Gostiju je sve manje, u prvoj polovini juna zabeležen nagli pad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2020, 21:27

HRVATSKI TURIZAM TOTALNO PUKAO: Gostiju je sve manje, u prvoj polovini juna zabeležen nagli pad!

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice u prvoj polovini juna Hrvatska je ostvarila pad od 83 odsto u dolascima i 82 odsto u noćenjima turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Mi smo sad na dvadesetak odsto turističkog prometa. Kafići u Istri i Kvarneru još najbolje posluju i mi smo na 55 odsto prošlogodišnjeg prometa. Nije nam lako, međutim kako smo blizu Slovenije i Italije, još nam je super u odnosu na ostatak Hrvatske. Što se niže spuštamo u Dalmaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to je gore, u Dalmaciji je posebno loše. Gostiju je sve manje, negde ih uopšte nema - rekao je Vedran Jakominić, član Upravnog odbora udruge Glas preduzetnika i potpredsednik Nacionalnog udruženja ugostitelja.

- Kako sezona bude odmicala, tako ćemo videti sve veće razmere krize. U opštoj ekonomiji rezultat će biti katastrofalan. Svima koji su naslonjeni na turizam je teško, nadam se da će izbori brzo proći pa da ćemo se baviti konkretnim problemima - kazao je Jakominić.

- Za Dubrovnik nema letova, doći do Splita je teško, biće vrlo teško popuniti i smeštajne i ugostiteljske objekte. Samo se nadamo da neće biti još gore. Mi ugostitelji u Istri i na Kvarneru ćemo možda uspeti da poslujemo s nulom, ako u to uračunamo mere, no hoteli će teško doći do nule, a sezonski objekti pogotovo, osim ako im u susret ne izađu lokalne zajednice - rekao je Jakominić.

Navodi kako će osim ugostitelja, hotelijera, privatnih iznajmljivača, ogromne gubitke osetiti i mnogi drugi koji su usko vezani uz turizam. Reč je o dobavljačima piva, vina, sladoleda, suvenirnicama, kioscima, firmama za čišćenje apartmana, usluga pranja posteljine, naplati parkinga, koncesionarima plaža...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pad turizma u Hrvatskoj u prvoj polovini juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice u prvoj polovini juna Hrvatska je ostvarila pad od 83 odsto u dolascima i 82 odsto u noćenjima turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine..."Mi smo sad na dvadesetak odsto turističkog prometa. Kafići u Istri i Kvarneru još najbolje posluju i mi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.