HRVATSKI MEDIJI BRUJE: Srbin (46) osumnjičen za zlostavljanje i silovanje koje je počinio 1992. godine, a imao je svega 15 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 15:12

HRVATSKI MEDIJI BRUJE: Srbin (46) osumnjičen za zlostavljanje i silovanje koje je počinio 1992. godine, a imao je svega 15 godina!

Policija napominje da neće iznositi više detalja zbog zaštite digniteta žrtve

Srbin (46) u Hrvatskoj osumnjičen je da je u aprilu 1992. godine, kao tada 15-godišnjak, u Vukovaru učestvovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju 19-godišnjakinje, pišu danas hrvatski mediji.

Tvrdi se da je osumnjičeni tada bio naoružan i da je zajedno sa drugim počiniocima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rata.

To je, dodaje se, utvrdila Radna grupa Direktorata policije za istraživanje ratnih zločina koja je dovršila kriminalističko istraživanje nad ovim Srbinom, čije ime se ne navodi, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, prenela je zagrebačka N1 TV.

Osumnjičeni je, dodaje se, predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a krivična prijava je podneta Županijskom državnom tužilaštvu u Osijeku. .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIN (46) OSUMNJIČEN ZA SILOVANJE U HRVATSKOJ Navodni zločin se desio kada je imao 15 godina

Izvor: Blic, 02.Avg.2023, 13:06

Hrvatska policija saopštila je da je pokrenuta krivična istraga protiv muškarca (46), koji se sumnjiči da je 1992. godine, kao petnaestogodišnji pripadnik srpskih paravojnih formacija, silovao devojku (19).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.