HRVATSKA VOJSKA TESTIRALA BOV PATRIA Izvedeno prvo bojevo gađanje raketama Spike LR (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 19:59

HRVATSKA VOJSKA TESTIRALA BOV "PATRIA" Izvedeno prvo bojevo gađanje raketama "Spike LR" (VIDEO)

Hrvatska poseduje 126 "Patria"

Hrvatska vojska izvela je prvo bojevo gađanje sa borbeno-oklopnog vozila "Patria" koristeći protivoklopne rakete "Spike LR". Hrvatska je opremila deo svojih "Patria" kupolama koje imaju top od 30 mm i lansere za PO rakete "Spike" LR.

Tako naoružane "patrije" imaju naziv "Patria CRO L30" i za sada je plan da se opremi prvih osam "Patria" ovim borbenim modulom. Kupole su isporučene dosta pre, ali je isporuka samih raketa "Spike" kasnila, sada su i rakete isporučene.

u raznim verzijama koje su uglavnom verzije oklopnog transportera i naoružane su DUBS-ovima od 12,7 mm. Više o tome saznajte u odličnom videu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.