HRVATI SE NAORUŽAVAJU DO ZUBA: Zagreb kupuje avione, brodove, rakete...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 09:38

HRVATI SE NAORUŽAVAJU DO ZUBA: Zagreb kupuje avione, brodove, rakete...

Ministarstvo obrane Hrvatske će u periodu od 2021. do 2026. godine kupiti naoružanje, projektile i opremu u vrednosti od 3,8 milijardi evra.

To pokazuju podaci koje je MORH prosledilo Jutarnjem listu.

Manji deo toga, u iznosu od oko 223 miliona evra, su donacije vojne pomoći Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Reč je o najvećem izdvajanju za naoružavanje i opremanje hrvatske vojske od rat devedesetih.

S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na količinu i raznovrsnost ugovorenih i planiranih nabavki, može se reći da se nikada nije kupovalo više naoružanja i opreme kao u ovih pet godina.

U razdoblju od 2000. do 2020. godine nabavka novih vojnih sistema bila je više incident, nego praksa. Za 180 miliona evra kupljeno je 126 oklopnih vozila Patria, 39 vojnih kamiona za 4,5 miliona.

Kako navodi Jutarnji list, na spusku nabavke hrvatske vojske su helikopteri "Blek houk," brodovi, oklopnjaci, rakete, avioni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.