HRAM SVETOG SAVE OTVOREN ZA POSETIOCE NA SVETU PETKU: SPC sutra praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 20:37

HRAM SVETOG SAVE OTVOREN ZA POSETIOCE NA SVETU PETKU: SPC sutra praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve

U Hramu Svetog Save nastavljaju se radovi na uređenju

Hram Svetog Save na Vračaru sutra će biti otvoren za posetioce na praznik Svete Petke, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

SPC sutra praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke, zaštitnice žena, svetiteljke koja je pomagala bolesne i siromašne.

Pre nekoliko dana u Hramu Svetog Save završen je velelepni mozaik težak više od 320 tona, koji sadrži više od 50 miliona komadića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na njemu je radilo 300 umetnika mozaičara, a ukupno 600 ljudi, uključujući sve koji su na njemu radili, a kompletan mozaik je završen za manje od četiri godine.

.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hram Svetog Save sutra otvoren za posetioce, vernici na Svetu Petku mogu da vide VELELEPNI MOZAIK

Izvor: Blic, 26.Okt.2020

Hram Svetog Save na Vračaru sutra će biti otvoren za posetice na praznik Svete Petke, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Nastavak na Blic...

Danas je sveta Petka zaštitnica žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 09:46

Srpska pravoslavna crkva praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke, zaštitnice žena, svetiteljke koja je pomagala bolesnima i siromašnima. Donosimo vam priču iz fruškogorskog manastira Petkovice, posvećenog toj svetiteljki, koja nas podseća na vrednosti kojima kao ljudi treba da težimo...Kult...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.