HRABRU DEVOJČICU NAPALA AJKULA DUGA DVA METRA: Ovakvu njenu reakciju niko nije očekivao - bila je u potpunosti prekrivena krvlju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 10:33

HRABRU DEVOJČICU NAPALA AJKULA DUGA DVA METRA: Ovakvu njenu reakciju niko nije očekivao - "bila je u potpunosti prekrivena krvlju" (VIDEO)

Hrabra trinaestogodišnja devojčica koju je na plaži napala ajkula uspela je da se odbrani. Čak dva puta.

Tinejdžerka Ela Rid bezbrižno se igrala u plitkoj vodi jedne plaže na Floridi kada ju je iznenada ajkula duga gotovo dva metra ujela za bok.

- Bila je veoma jaka – ispričala je kasnije.

- Osetila sam njenu snagu kada me je udarila u stomak. Nije želela da me ostavi na miru, te sam morala da upotrebim i ruku, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ajkula iskoristila i zgrabila je.

Ela je onda drugom rukom snažno udarila ajkulu po njušci  što je imalo efekta i morsko čudovište se udaljilo. Ali samo na kratko, jer se ponovo vratila i krenula da kruži oko devojčice koja je počela da doziva svoju majku.

Njena majka bila je potpuno šokirana kada je videla svoju ćerku „u potpunosti prekrivenu krvlju“.

- Ela, zapravo, nije mogla da vidi šta se događa – izjavila je majka.

- Telo joj se treslo, ali je ostala pribrana.

Mlada devojka zadobila je povrede stomaka, ruke, prsta i kolena. Lekari su morali da joj urade devetnaest šavova.

Uprkos ovome, Ela otkriva da na početku uopšte nije osećala bol.

- Bila sam u šoku zbog svega što se dešavalo – rekla je docnije.

- Nisam osećala bol jer sam bila preplavljena adrenalinom.

Posle svega Ela neće odustati od uživanja u okeanu i sprema je da se vrati u vodu čim bude ozdravila.

Trenutno se oporavlja i ponosna je na svoje rane jer je znala da je ishod mogao biti mnogo gori.

Florida beleži najveći broj napada ajkula na svetu. Prema međunarodnoj statistici o napadima ajkula koje vodi Univerzitet na Floridi od ukupno pedeset i sedam napada ajkula godišnje, čak šesnaest se dogodi na Floridi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Devojčicu napala ajkula duga dva metra: "Bila je u potpunosti prekrivena krvlju" VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2023

Hrabra trinaestogodišnja devojčica koju je na plaži napala ajkula uspela je da se odbrani. Čak dva puta...Tinejdžerka Ela Rid bezbrižno se igrala u plitkoj vodi jedne plaže na Floridi kada ju je iznenada ajkula duga gotovo dva metra ujela za bok..."Bila je veoma jaka", ispričala je kasnije..."Osetila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.