HOROR! POKVARENO MESO IZ BRAZILA PRODAVANO PO SRBIJI: Evo šta se sa njim desilo, a sedam osoba je uhapšeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR! POKVARENO MESO IZ BRAZILA PRODAVANO PO SRBIJI: Evo šta se sa njim desilo, a sedam osoba je uhapšeno!

Osumnjičeni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Sedmorica osumnjičenih se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv P. S, D. D, S. M, M. M, L. Đ i M. M, koji su uhapšeni u saradnji s policiskim upravama iz Jagodine i Užica.

Oni su osumnjiceni da su u periodu od juna do avgusta 2018. godine nabavlili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

"Blic" podseća da je ovoj akciji prethodila zaplena u Jagodini 11. avgusta 2018. godine 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.