HOMER SIMPSON bi obožavao ovaj grad u Srbiji: OVDE se obeležava KROFNIJADA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOMER SIMPSON bi obožavao ovaj grad u Srbiji: OVDE se obeležava KROFNIJADA! (FOTO)

Bogat kulturno-umetnički program, pesma, igra, i naravno omiljena poslastica obeleže ovu manifestaciju svake godine

Mesto Martinci, kod Sremske Mitrovice već nekoliko godina organizuje najslađu manifestaciju u zemlji - krofnijadu!

Foto: tosmomi.rs

„Martinačku Krofnijadu“ organizuje Omladinski kub Martinci početkom avgusta. .

Posebno se pamti Krofnijada koja je održana 2015. godine kada je napravljeno preko 1.000 krofini, dok se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošlogodišnja pamti po zanimljivoj najavi programi. Naime, kroz ulice i sokake u Martincima prolazio je dobošar na fijakeru koji je meštane obavestio o događajima koji će se održati u okviru manifestacije i deleći krofne pozivao meštane na manifestaciju.

Manifestaciju su podržali Agencija za ruralni razvoj, Centar za kulturu Sirmiumart i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, a svoju pomoć su pružili I Lovačko društvo Srna iz Martinaca, Udruženje žena Martinci i Centar za kulturu Martinci.

Prema rečima organizatora to i jeste jedan od osnovnih ciljeva – da se što više Martinčana priključi I na taj način doprinese što boljoj organizaiji manifestacije.

S obzirom na broj turista, kako domaćih, tako i stranih koji sve više dolaze na ovu manifestaciju, Krofnijada bi u godinama koje dolaze mogla da postane zaista velika manifestacija koja će u narednim godinama još više doprinositi ekonomskom razvoju ovog kraja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.