HOĆEMO LI KONAČNO SAZNATI MOTIV ZA POČINJENJE MASAKRA? Uskoro će biti saslušani i poslednji svedoci krvavog pira Uroša Blažića

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 10:47

HOĆEMO LI KONAČNO SAZNATI MOTIV ZA POČINJENJE MASAKRA? Uskoro će biti saslušani i poslednji svedoci krvavog pira Uroša Blažića

Do kraja nedelje biće saslušano još 11 svedoka masakra koji je u počinio Uroš Blažić kada je 4. maja ubio osam, a ranio 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca

Od početka istrage do sada je saslušano 37 svedoka i saslušanjem poslednjih 11 svedoka biće završen ovaj deo istrage.

Kompletna dokumentacija će biti gotova kada u tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu stignu i nalazi neuropsihijatrijskog veštačenja masovnog ubica Uroša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Blažića, ali i DNK analiza tragova pronađenih na oružju koje je korišćeno u zločinu, ali i na oružju pronađenom u kući porodice Blažić i njegovih rođaka.

.

Inače četiri dana nakon zločina uhapšen je Urošev otac Radiša, a nešto kasnije i ujak Goran G. i njegov sin B.G. (19) koji se nalaze u pritvoru zbog oružja pronađenog u njihovim domaćinstvima.

Na istrazi je i da utvrdi razlog zbog koga je Uroš Blažić 4. maja uveče naoružan "kalašnjikvom", pištoljem, i sa dve bombe krenuo u krvavi pir. On je nakon hapšenja izjavio da je zločin izvršio jer su se meštani podsmevali njemu i njegovoj porodici, ali u ovo malo ko veruje i motiv je za sada tajna.

Podsetimo Uroš se, naopružan do zuba, kobne noći prvo dovezao svojim "mercedesom" do centra Malog Orašja, ali tamo nije zatekao nikoga, pa se uputio prema lokalnom fudbalskom igralištu gde je pucao u grupu mladih koji su bili na uranku. Na tom mestu ubio je pet, a ranio četvoro. Nakon toga se dovezao do Dubone i iz pištolja pucao i ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda produžio do dvorišta osnovne škole u Duboni gde je ubio troje.

Nakon zločina dao se u bekstvo, ali se vozilom zaglavio na lokalnom putu, pa je u selu Šepšin ukrao automobil kojim se odvezao do Malog Požarevca gde je oteo taksistu i njegovu mušteriju.

Posle višesatnog bekstva on se sakrio na imaju svog ujaka u naselju Vinjište kod Kragujevca gde je i uhapšen. U trenutku kada su ga specijalci opkolili on ja bacio oružje plašeći se da će ga ubiti, a onda ih plačnim glasom molio da ga ne tuku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.