HOBOTNICI SE SEKU KRACI Palo još jedno hapšenje - saradnicima Velje Nevolje stavljene lisice na ruke zbog ubistva škaljaraca

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 17:00

HOBOTNICI SE SEKU KRACI Palo još jedno hapšenje - saradnicima Velje Nevolje stavljene lisice na ruke zbog ubistva škaljaraca

Barani su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

Dve osobe uhapšene su zbog povezanosti sa otmicom i ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, za koje su osumnjičeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Uhapšeni su B.G. i D. G., a Barani su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine, pišu Vijesti.

Za tu likvidaciju najpre su osumnjičeni Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Policija je potom - sredinom avgusta 2022. godine, dopunila krivičnu prijavu i konstatovala da su u tom zločinu organizovali i učestvovali vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Milan Vujotić, Radoje Žuti Živković, Dragan Knežević i Stefan Kraljević.

Sumnjiče ih za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nakon što je ranije obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz SDT-a su saopštili da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je, u cilju realizacije kriminalnog plana, prethodno obezbedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

- A nakon toga stupio u telefonsku komunikaciju sa H. D. koji je određen da bude ubijen od strane kriminalne organizacije, te je koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio oštećenima da dođu u naselje Spuž u opštini Danilovgrad u kuću koju je koristio, a kako bi se videli. Za to vreme su osumnjičeni B. V., M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru i došli do kuće Ž. R., a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih S. A. i H. D., pa je 14. 10. 2020. godine oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ž. R., osumnjičeni B. V. odmah lišio života H. D. na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede usled kojih je nastupila smrt - kazali su tada iz SDT-a.

Objasnili su da su Miljković i Janković istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, kojeg su potom svezali kao i oštećenog Mila Radulovića, zvanog Kapetan koji je takođe bio tu.

- Istog dana S. A. je lišen života. Oštećenog R. M. drugi, zasada NN pripadnici kriminalne organizacije, odveli su na drugu lokaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.