HITNO UPOZORENJE RHMZ: Stižu jaki pljuskovi i grmljavina, prvi na udaru će biti ovaj deo Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 17:37

HITNO UPOZORENJE RHMZ: Stižu jaki pljuskovi i grmljavina, prvi na udaru će biti ovaj deo Srbije

U naredna dva sata oblačnost koja daje pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad iz Borskog okruga premeštaće se preko Pomoravlja, Šumadije ka zapadu zemlje.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je u 16.35 hitno upozorenje za područje Srbije na jak pljusak sa grmljavinom i gradom.

- U narednih sat vremena na području Borskog okruga (okolina Bora) kiša, pljuskovi, grmljavina, grad i lokalno veća količina padavina - upozorio je RHMZ.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Pored ovog upozorenja, izdata je i najava.

- Na području Braničevskog okruga mestimično kiša, a na jugozapadu zemlje i lokalni pljuskovi sa grmljavinom - navodi se na sajtu RHMZ.

Prema navodima meteorologa Đorđa Đurića, sa juga Rumunije nam stiže veoma snažna grmljavinska oluja koja je zahvatila je krajnji istok Srbije kod Negotina, Kladova i Prahova uz snažan grad.

U narednih sat i po vremena očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i u delovima Pomoravlja, severoistočne, centralne i jugoistočne Srbije, u delovima Šumadije i Pčinjskog okruga, a lokalno se očekuju i obilniji pljuskovi, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 20 mm kiše po kvadratnom metru.

- Kako je Srbija i dalje pod uticajem visinskog ciklona, njegovo položaj je takav da nad nama preovladavaju istočna visinska strujanja, pa se grmljavinski i oblačni sistemi sa padavinama premeštaju od istoka ka zapadu - naveo je meteorolog Đurić.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ: Hitno upozorenje

Izvor: B92, 08.Avg.2020

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jake pljuskove i grmljavinu na teritoriji Srbije...U upozorenju koje je objavljeno u 16.35 navodi se da se kiša, pljuskovi, grmljavina, grad i lokalno veća kolicina padavina u narednih sat vremena očekuju na području Borskog okruga...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.