HITNA EVAKUACIJA U BOŠNJAČKOJ MAHALI, SKLONJENO 50 PORODICA NA BEZBEDNO: Voda brzo prodire i zgrade su poplavljene! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2023, 19:27

HITNA EVAKUACIJA U BOŠNJAČKOJ MAHALI, SKLONJENO 50 PORODICA NA BEZBEDNO: Voda brzo prodire i zgrade su poplavljene! (VIDEO)

Dramatična situacija

U Kosovskoj Mitrovici su, usled izlivanja reke Ibar, poplavljene stambene zgrade i porodične kuće u naselju Bošnjačka mahala, zbog čega se evakuiše stanovništvo.

Prema rečima predsednik Privremeno organa opštine Kosovska Mitrovici Aleksandra Spirića, do sada je evakuisano oko 50 porodica iz tog naselja.

- Voda brzo prodire i zgrade koje su u blizini Ibra su poplavljene. Niži spratovi su gotov metar pod vodom i prinuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo da evakuišemo stanare - rekao je Spirić. On je dodao da su evakuisane porodice smeštene u studentskom domu.

Situacija je kritična u celom priobalnom području reke Ibar, u mešovitom naselju Bošnjačka mahala veliki broj kuća i pomoćnih prostorija je poplavljen a voda još uvek nadire usled jakog intenzitet kiše koja ne prestaje već više od 20 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.