HITNA EVAKUACIJA IZ POJASA GAZE: Evo koga su uspeli da izvedu iz ratom pogođene oblasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 19:17

HITNA EVAKUACIJA IZ POJASA GAZE: Evo koga su uspeli da izvedu iz ratom pogođene oblasti

Granični prelaz je bio zatvoren u subotu i nedelju

Najmanje 320 stranaca evakuisalo se danas u Egipat preko graničnog prelaza Rafa, jedinog prelaza iz Pojasa Gaze koji ne kontroliše Izrael, a sa njima je granicu prešlo i oko 100 Egipćana, rekao je egipatski bezbednosni izvor.

, nakon izraelskog napada na ambulantno vozilo koje je išlo ka Rafi, preneo je Rojters.

Egipatski bezbednosni izvori rekli su da Egipat nastavlja sa pritiskom da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poveća isporuka pomoći i goriva u Pojas Gaze, kao i da se pojača bezbednost za sanitetna vozila.

Jordansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su danas evakuisana 262 Jordanca, od 569 koji su "zaglavljeni" u Gazi od početka sukoba 7. oktobra.

Kada je reč o stanovnicima Pojasa Gaze, samo četvoro ranjenih ljudi je moglo danas da pređe preko Rafe, otkrio je medicinski izvor, a u egipatskim bolnicama već leži desetine Palestinaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.