HITAN SAZIV SAVETA BEZBEDNOSTI UN! U nedelju rasprava o Izraelu i Palestini - SAD pokušava da odloži sastanak

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 08:18

HITAN SAZIV SAVETA BEZBEDNOSTI UN! U nedelju rasprava o Izraelu i Palestini - SAD pokušava da odloži sastanak

Sukobi između Izraela i palestinskih militanata su ušli u peti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenja situacije

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija će javno raspravljati o pogoršanju nasilja između Izraela i palestinskih militanata u nedelju, saopštile su neimenovane diplomate pri UN, čime je postignut kompromis s obzirom da su se SAD protivile da sastanak održi danas.

Diplomate kažu da su SAD, blizak saveznik Izraela, prvobitno predlagale da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javna rasprava održi u utorak, prenosi Rojters.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u četvrtak rekao da se nada da bi, ako se pričeka nekoliko dana, "diplomatija mogla da da nekakve efekte, ali i da se vidi da li može doći do smirivanja tenzija", dodavši da je "Vašington otvoren za diskusiju, otvorenu diskusiju u UN."

.

Izrael je izveo brojne vazdušne napade na Pojas Gaze, a ispaljivao je granate i sa tla, dok je sa palestinske strane ispaljeno više projektila na više lokacija u Izraelu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BRUTALAN ODGOVOR HAMASA: Napadnuto izraelsko hemijsko postrojenje, udar izvršen DRONOM KAMIKAZOM (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021

Oružano krilo Hamasa tvrdi da su izveli napad dronom na izraelsko hemijsko postrojenje u blizini Pojasa Gaze...Udar je izvršen dronom kamikazom, navela je brigada el Kasam...Sukobi između Izraela i palestinskih militanata su ušli u peti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenja situacije...Savet...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.