Запослени компаније HEINEKEN Србија очистили 600 метара приобаља Дунава и Црног Тимока (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 12:57

Запослени компаније HEINEKEN Србија очистили 600 метара приобаља Дунава и Црног Тимока (ФОТО)

Запослени компаније HEINEKEN Србија, уочи рођендана пивара у Новом Саду и Зајечару, а поводом Светског дана чишћења који се обележава треће суботе у септембру, учествовали су у волонтерским акцијама чишћења приобалног дела Дунава и Црног Тимока. Велики број волонтера компаније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очистио је укупно 600 метара обала река Дунав и Црни Тимок надомак Новог Сада и Зајечара. Овом приликом, прикупљено је више од 150 џакова отпада, који чине пластичне флаше, лименке, аутомобилске гуме, кесе, најлони и разни други отпад, али и уклоњено пуних пет тракторских приколица инвазивних врста биљака и услед невремена оборених грана, како би се очувала природа.
Акција је спроведена у партнерству са организацијом Supernatural, уз подршку Биолошко-истраживачког друштва „Јосиф Панчић“, спортско-еколошког клуба РИС из Зајечара и Покретом горана Војводине. Драган Лупшић, директор корпоративних послова компаније HEINEKEN Србија, истакао је након успешно завршених активности да је вода, као кључни састојак пива, од стратешке важности и приоритет очувања животне средине.
„Акција чишћења обала река само је једна у низу активности којима компанија HEINEKEN Србија показује преданост очувању водених сливова, али и бригу о локалним заједницама у Новом Саду и Зајечару. Наша је дужност да водимо рачуна о бескомпромисном квалитету напитка који производимо, а допринос сваког од нас у заштити и очувању водних сливова и животне средине је од круцијалне важности, јер – свака кап је битна“, рекао је Лупшић.
Компанија HEINEKEN Србија и њени запослени чврсто верују да својим примером дају снажан подстицај свима – да волонтерским и другим акцијама допринесу позитивним променама и на тај начин, негујући заједништво и исправне вредности, друштву врате много више.
Portreti srpskog fotografa Pavela Surovog kreirani uz pomoć veštačke inteligencije osvojili Pariz

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Запослени компаније HEINEKEN Србија очистили 600 метара приобаља Дунава и Црног Тимока (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.