Почетна > Србија
Србија

Запослени компаније HEINEKEN Србија очистили 600 метара приобаља Дунава и Црног Тимока (ФОТО)

Запослени компаније HEINEKEN Србија, уочи рођендана пивара у Новом Саду и Зајечару, а поводом Светског дана чишћења који се обележава треће суботе у септембру, учествовали су у волонтерским акцијама чишћења приобалног дела Дунава и Црног Тимока.

Велики број волонтера компаније очистио је укупно 600 метара обала река Дунав и Црни Тимок надомак Новог Сада и Зајечара. Овом приликом, прикупљено је више од 150 џакова отпада, који чине пластичне флаше, лименке, аутомобилске гуме, кесе, најлони и разни други отпад, али и уклоњено пуних пет тракторских приколица инвазивних врста биљака и услед невремена оборених грана, како би се очувала природа.

Акција је спроведена у партнерству са организацијом Supernatural, уз подршку Биолошко-истраживачког друштва „Јосиф Панчић“, спортско-еколошког клуба РИС из Зајечара и Покретом горана Војводине.

Драган Лупшић, директор корпоративних послова компаније HEINEKEN Србија, истакао је након успешно завршених активности да је вода, као кључни састојак пива, од стратешке важности и приоритет очувања животне средине.

„Акција чишћења обала река само је једна у низу активности којима компанија HEINEKEN Србија показује преданост очувању водених сливова, али и бригу о локалним заједницама у Новом Саду и Зајечару. Наша је дужност да водимо рачуна о бескомпромисном квалитету напитка који производимо, а допринос сваког од нас у заштити и очувању водних сливова и животне средине је од круцијалне важности, јер – свака кап је битна“, рекао је Лупшић.

Компанија HEINEKEN Србија и њени запослени чврсто верују да својим примером дају снажан подстицај свима – да волонтерским и другим акцијама допринесу позитивним променама и на тај начин, негујући заједништво и исправне вредности, друштву врате много више.

Portreti srpskog fotografa Pavela Surovog kreirani uz pomoć veštačke inteligencije osvojili Pariz

 

Преузмите андроид апликацију.