HAPŠEN ZBOG NASRTAJA AUTOMOBILOM NA POLICAJCE: Evo ko je raščinjeni pop Antonije koji je večeras bio GLAVNI GOVORNIK na protestu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 23:23

HAPŠEN ZBOG NASRTAJA AUTOMOBILOM NA POLICAJCE: Evo ko je raščinjeni pop Antonije koji je večeras bio GLAVNI GOVORNIK na protestu

Ovaj kontroverzni bivši monah, imao je ispade i ranijih godina po kojima je ostao upamćen.

Raščinjeni monah Antonije Davidović koji je večeras bio glavni govornik na protestima poznat je po skandalima, između ostalog i zbog nasrtaja automobilom na policajce pre nekoliko godina, zbog čega je i hapšen.

Ovaj kontroverzni bivši monah, imao je razne ispade ranijih godina po kojima je ostao upamćen. Samo neki od njih su paradiranje sveštenika koji su kadili ulice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i prosipali svetu vodicu trasom kojom su učesnici parade ponosa prolazili.

Ovaj Valjevac je široj javnosti postao poznat zbog toga što je više puta hapšen, a potom i raščinjen zbog mnogrobojnih ekstremističkih ispada.

Godine 2012. u Valjevu je bio uhapšen zbog toga što je svojim automobilom nasrnuo na policajce i radnike na jednom gradilištu. Samo mesec dana nakon ovog incidenta porušio je i dva stuba buduće merne stanice i osmatračkog centra na brani Rovni i pričinio štetu od oko 800.000 dinara, a policija je tada obavila uviđaj.

U septembru 2011. godine grupa građana, koju je predvodio, a koja je sebe nazivala "stražari gračanički" napala je beogradske i valjevske arheologe, koji su istraživali starost crkve Svetog arhangela Mihaila iz 16. veka.

Bio je u kosovskim manastirima Zočište i Crna reka, a raščinjen je zbog učešća u protestima pred Gračanicom na Kosovu i Patrijaršijom SPC u Beogradu prilikom smene tadašnjeg episkopa raško-prizrenskog Artemija.

Presudom Crkvenog suda optužen je za samovolju i nemonaško nepokoravanje nadležnim crkvenim vlastima, kao i za iznošenje brojnih neistina i kleveta nedoličnim hrišćaninu, a kamoli monahu

Antonije je u više navrata na Trgu republike pod ozvučenjem vršio versku službu na šta nije imao pravo ni dok je bio monah, jer je pripadao redu prostih monaha koji nijednu svešteničku radnju ne mogu da vrše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.