HAOS U BRAZILU! Policija ispalila SUZAVAC na demonstrante ispred Nacionalnog muzeja koga je VATRA UNIŠTILA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U BRAZILU! Policija ispalila SUZAVAC na demonstrante ispred Nacionalnog muzeja koga je VATRA UNIŠTILA!

Okupljeni zahtevaju ulazak u zgradu kako bi videli šta je razoreno!

Brazilska policija ispalila je suzavac i upotrebila pendreke kako bi sprečila nekoliko stotona ljudi da uđu u zgradu Nacionalnog muzeja u Rio De Žaneiru, koju je noćas zahvatio požar.

Pročitajte i:

Okupljeni zahtevaju ulazak u zgradu kako bi videli šta je uništeno u ogromnom požaru, koji je noćas progutao 200 godina stari Nacionalni muzej, koji je čuvao eksponate egipatske, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << starogrčke i rimske umetnosti, kao i neke od prvih fosila pronađenih u Brazilu.

S druge strane, brazilski predsednik Mišel Temer rekao je danas da su državne i privatne banke i kompanije pristale da pomognu u obnovi Nacionalnog muzeja.

Temer je, prethodno, rekao da je juče bio "tužan dan za sve Brazilce".

- Dve stotine godina rada, istraživanja i znanja je izgubljeno - naveo je Temer u saopštenju.

Oglasio se i zamenik direktora brazilskog Nacionalnog muzeja Luis Fernando Dijas Duerte navodeći da su on i njegove kolege znale za rizik od požara u zgradi i da svakodnevno brinuli zbog toga.

On je za jednu brazilsku televiziju rekao da je svakog dana, pre izlaska sa posla, isključivao sve uređaje u svojoj kancelariji iz bezbednosnih razloga.

On je, takođe, rekao da su zaposlene u muzeju nedavno obučavali vatrogasci kako da maksimalno umanje rizik od požare i kako da reaguju, u slučaju da on izbije.

Zamenik direktora muzeja rekao je i da nikoga, koji bi primenio u praksi ono što je naučio na obuci, nije bilo u zgradi kada je izbio požar.

Portparol vatrogasne službe Rija Roberto Robadej izjavio je da je požar izbio sinoć u 19:30 časova dok je muzej bio zatvoren.

On je naveo da je intervenicija vatrogasaca započela sporije nego što je trebalo zato što dva hidranta koja su bila najbliže muzeju nisu bili u funkciji, pa su kamioni upućeni do obližnjeg jezera kako bi odatle doneli vodu.

Huge fire tears through Brazil’s 200-year-old national museum packed with 20 million priceless historical artifacts https://t.co/ZuuvxHDGdp pic.twitter.com/S2XF2H2ql8

— Daily Mail Online (@MailOnline) September 3, 2018

Robadej je dodao da su i pored toga vatrogasci uspeli da spasu neke od muzejskih eksponata.

Uzrok požara za sada nije poznat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.