HAOS U AUSTRIJI, IZ HRVATSKE IM DONELI KORONU: Više od 100 turista se zarazilo na festivalu na Pagu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 19:04

HAOS U AUSTRIJI, IZ HRVATSKE IM DONELI KORONU: Više od 100 turista se zarazilo na festivalu na Pagu

Svi zaraženi bili su na istom festivalu na hrvatskom ostrvu Pag, poznatom pre korone po noćnom životu

Najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom zabeleženo je u Austriji nakon povratka s festivala na Pagu u Hrvatskoj, saopštile su danas zadravstveni centri nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Prema tim informacijama, u Gornjoj Austriji je zabeleženo 18, u Donjoj 38, u Salzburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se nedvosmisleno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zarazile tokom festivala na hrvatskom ostrvu Pag.

Zdravstvene vlasti smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći. Na festival u Hrvatskoj je iz Austrije doputovalo više od 19.000 osoba, većina njih u sopstvenim automobilima ili autobusima, saopštila je kancelarija za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.