HANDKE PRED DODELU NOBELOVE NAGRADE UĆUTKAO DUŠMANE: Šta je sa srpskim majkama iz Kravice?

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HANDKE PRED DODELU NOBELOVE NAGRADE UĆUTKAO DUŠMANE: Šta je sa srpskim majkama iz Kravice?

Volim Banjaluku, volim Republiku Srpsku, poručio je dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade, Peter Handke.

Handke je u intervjuu snimljenom u Stokholmu, dan uoči dodele Nobelove nagrade, rekao da bi voleo da na proleće dođe u Republiku Srpsku.

Odgovarajući na pitanje da li je nagrada zakasnila dve decenije, kako tvrde njegove kolege i poznanici, Handke kaže da je nagrada došla u pravo vrijeme. Navodi da nije očekivao ovakvu kampanju protiv njega i njegovih stavova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Imao je ideju kako da pokuša da pomiri stavove.

- Volio bih da se sretnem jednu majku sa jedne i jednu sa druge strane. Јednu majku iz Kravice, gde je bio početak svih masakra i jednu majku iz okoline Srebrenice. To je bila moja ideja, ali mislim da je bila pomalo naivna. Mislim da u ovom trenutku tu ideju ne mogu realizovati - istakao je Handke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.