HAMAS LIKVIDIRAO DVA IZRAELSKA TAOCA! Jeziva odmazda za napade na Gazu! Šta je SLEDEĆE?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024, 23:23

HAMAS LIKVIDIRAO DVA IZRAELSKA TAOCA! Jeziva odmazda za napade na Gazu! Šta je SLEDEĆE?!

Hamas prešao na radikalnije metode odmazde

Hamas je u ponedeljak pokazao mrtva tela dva izraelska taoca nakon što je upozorio Izrael da bi mogli biti ubijeni ako ne zaustave bombardovanje Gaze.

Novi video koji je objavila palestinska militantna grupa navodno prikazuje tela Josija Šarabija (53) i Itaija Svirskog (38).

Takođe je prikazan treći izraelski talac, univerzitetski student Noa Argamani (26), koji, verovatno pod pritiskom vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hamasa govori kako su dva taoca zapravo ubijena u izraelskom bombardovanju.

Portparol izraelske vojske rekao je da postoji ozbiljna zabrinutost u vezi sa sudbinom talaca za koje se na snimku tvrdi da su mrtvi, precizirajući da Svirski nije ubijen u napadima Izraela. 

- Njega nisu upucale naše snage. To je laž Hamasa. Zgrada u kojoj su držani nije bila meta i nisu je napale naše snage - rekao je vojni portparol Izraela Danijel Hagari.

- Ne napadamo neko mesto ako znamo da unutra možda ima talaca - dodao je on.

Večeras su se pojavile informacije na društvenoj mreži "Iks" kako je Kibuc "Be'eri" potvrdio vest o smrti dva izraelska taoca zarobljena u napadu 7. oktobra.

Heartbreaking confirmation from Kibbutz Be'eri. Yossi Sharabi and Itay Svirsky's lives tragically taken in Gaza. Their remains held by Hamas. 💔 #RIP pic.twitter.com/L4SpPFy7mL

— IR (@ir605) January 16, 2024

Ostaje otvoreno pitanje da li će Hamas i dalje koristiti ovu metodu ucene prema Izraelu i tako otvoriti novo poglavlje u odnosu prema taocima zarobljenim u napadu te organizacije na Izrael.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.