HAMAS GAĐAO IZRAELSKU VOJNU BAZU: Gvozdena kupola dejstvovala žestoko, ali su neki projektili ipak pali (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 15:58

HAMAS GAĐAO IZRAELSKU VOJNU BAZU: "Gvozdena kupola" dejstvovala žestoko, ali su neki projektili ipak pali (VIDEO)

Brigada al-Kasam je upotrebila dve vrste oružja tokom napada

Vojno krilo pokreta Hamas, brigade Iz ad-Din al-Kasam, napalo je bazu izraelske vojske u blizini naselja Kisufim istočno od pojasa Gaze. U izjavi, frakcija je rekla da je ciljala okupljanje izraelskih trupa unutar baze pomoću projektila samoubilačkih bespilotnih letelica i minobacača "Šehab".

Izraelska vojska je tvrdila da je dron presreo sistem "Gvozdene kupole". Ipak, lokalni izvori su potvrdili da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nekoliko minobacačkih projektila palo blizu Kisufima.

A building in Ashdod took a direct impact earlier, no reports of injuries. pic.twitter.com/jjniQJpdtc

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 15, 2021

Dron "Šehab", koji su ranije ove nedelje predstavile brigade Iz ad-Din al-Kasam, korišćen je u brojnim napadima. Nedavni napad, koji se dogodio 14. maja i u kom je gađana fabrika u Nahal Ozu, bio je uspešan, što je dokazao i video koji je objavio Hamas.

Fire burning at the Ashdod port apparently from a rocket impact in the area.

(Video: מצב בטחוני גלובלי) pic.twitter.com/uM5cs9wRES

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 15, 2021

U poslednjih 12 sati brigade Iz ad-Din al-Kasam i druge palestinske frakcije lansirale su desetine raketa na mnoga naselja na jugu Izraela. Zabeleženo je nekoliko udara u Ber Ševi i Ašdodu. Ipak, napadi nisu doveli do ljudskih gubitaka, prema izraelskim izvorima.

Video from Ashdod shows the moment a rocket impact knocks out power to part of the city pic.twitter.com/wIqhFN5pbC

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 15, 2021

Prema nedavnoj izjavi izraelskog vazduhoplovstva, palestinske frakcije lansirale su više od 2.300 raketa iz Gaze od 10. maja. 380 raketa palo je na otvorene površine, dok je oko 1.000 presrela "Gvozdena kupola".

During the 6am rocket barrage on Beersheba, a building took a direct rocket impact. No injuries. pic.twitter.com/HmG3yNKWdC

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 15, 2021

Osmoro ljudi je ubijeno, a više od 200 ranjeno u Izraelu kao rezultat palestinske raketne vatre. Do sada izraelska vojska nije uspela da zaustavi napade iz Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.