H&M DONOSI NOVAC U SRBIJU: Otvaramo radna mesta i plaćamo porez

Izvor: Kurir, 17.Avg.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

H&M DONOSI NOVAC U SRBIJU: Otvaramo radna mesta i plaćamo porez

Kada je moj deda osnovao kompaniju 1947, prodavao je sir, zatim olovke i satove, pa je tek onda ušao u modu, kaže prvi čovek poznate kompanije

BEOGRAD - H&M do sada nije došao u Srbiju jer nisu mogli da nađu pravi prostor, ali na našem tržištu imaju ozbiljne planove, kaže direktor ove kuće Karl-Johan Person.

Person koji je unuk osnivača kompanije da ova kuća u Srbiju donosi najbolji modni koncept na svetskom tržištu, ali i više novca i više plaćenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poreza.

"Da li jedna modna kompanija može da promeni mnogo stvari u jednoj zemlji, verovatno ne može u velikoj meri. Ali mi otvaramo nova radna mesta, oni plaćaju porez, mi plaćamo porez. U Švedskoj smo jedan od najvećih poreskih platiša, što je očigledno sjajna stvar za zemlju", rekao je Person komentarišući dolazak H&M-a u Srbiju. Iako vodi jednu od najvećih svetskih kompanija u oblasti prodaje i proizvodnji odeće, Person je jednostavan i neposredan čovek.

Većinu Personove garderobe čini odeća iz H&M-a, koja je poznata po niskim cenama uprkos visokom kvalitetu. Person govori da to nije bila ideja od početka.

"Kada je moj deda osnovao kompaniju 1947. godine, putovao je dosta po SAD i bavio se raznim poslovima. Prodavao je sir, a mi ga danas ne prodajemo. Zatim je prodavao olovke i satove,pa tek onda je ušao u modu. Prvo je prodavao jeftine haljine, a kasnije je kao cilj uveo i visok kvalitet. Naravno, danas prodajemo i odeću za muškarce i decu".

Govoreći o svojoj kompaniji, Person kaže da je H&M ima mentalitet male kompanije iako su prisutni u 49 zemalja. Kaže da pomalo podsećaju na startap firmu, da je kompanija neformalna i da svi zajedno jedu u kantini.

U H & M -u je profit ravnopravno raspoređen među svim zaposlenima, bez obzira na godine, pol ili položaj. Suština uspešnog posla je, kako kaže, da se okružite pametnim i iskrenim ljudima i da se fokusirate na mušterije.

"Kada pogledam sebe i kolege, jasne su mi dve stvari: Morate da imate dobre poslovne rezultate, da postavite ciljeve i da procenite da li možete da ih postignete. Ali morate i da poštujete vrednosti, da budete timski igrač, da budete iskreni, da puno radite, da se dobro odnosite prema ljudima".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.