PIRKETOVA „MASKA RITERA“ NA MAJSKOJ IZLOŽBI PIROĆANACA

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Maj.2024, 10:36

PIRKETOVA „MASKA RITERA“ NA MAJSKOJ IZLOŽBI PIROĆANACA

Poznati borski skulptor Milorad Antić poreklom Piroćanac, koji je zaveštao dva legata Muzeju Ponišavlja Pirot i Galeriji „Čedomir Krstić“ i imao dve samostalne izložbe „Portreti života“ u pirotskom Muzeju, jedan je od umetnika Majske izložbe Piroćanaca, otvorene u pirotskoj Galeriji, sa najvećim umetničkim stažom na srpskoj likovnoj sceni – 50 godina stvaralaštva.
Na Majskoj izložbi Piroćanaca koja je posebno namenjena odzivu autora koji su poreklom iz Pirota, a žive i rade van grada i izlaganju njihovih umetničkih dela; ovog puta poštovaocima likovne scene  skulptor Milorad Antić Pirke, predstavio se umetničkim radom „Maska Ritera“od gvožđa.
„Ovo trijenale daje umetnički duh ovom gradu....

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.