Gutereš se nada mirnoj i demokratskoj tranziciji vlasti u Alžiru

Izvor: Beta, 03.Apr.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš se nada mirnoj i demokratskoj tranziciji vlasti u Alžiru

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazio je danas nadu da će posle ostavke alžirskog predsednika Abdelaziza Buteflike doći do "mirne i demokratske tranzicije vlasti" u toj zemlji."Generalni sekretar je pozdravio mir i poštovanje koje je ukazao alžirski narod u izražavanju želje za promenom", navela je pres služba Gutereša.Buteflika je juče podneo ostavku pod pritiskom uličnih protesta.Predsednik alžirskog Saveta nacije Abdelkader Besala je zadužen da bude privremeni predsednik do raspisivanja novih izbora.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBILI SU GADAFIJA, a sada KUKAJU! "Svetski mirotvorci" se nadaju rešenju za LIBIJSKI PROBLEM koji su SAMI STVORILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2019

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je danas izjavio da je u poseti Libiji kako bi sprečio sukob između suparničkih vlasti u zemlji...Gutereš je na kraju drugog dana posete Kairu rekao da je Libija bila glavna tema razgovora sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem...On...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.