Guteres sa zabrinutošću primio vest o vojsci Kosova

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guteres sa zabrinutošću primio vest o vojsci Kosova

Generalni sekretar UN Antonio Guteres sa zabrinutošću je primio vest o tome da je kosovska skupština usvojila tri zakona čiji je cilj jačanje uloge i kapaciteta kosovskih bezbednosnih snaga.
Generalni sekretar UN podvlači da rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 daje jedini pravni okvir za prisustvo međunarodnih snaga bezbednosti, KFOR-a kojima je poverena odgovornost da obezbede sigurno okruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Kosovu, navodi se u saopštenju zamenika portparola Generalnog sekretara Farhana Haka dostavljenom Tanjugu.

Stoga bi, kako se ističe, svako ograničavanje u izvršavanju odgovornosti KFOR-a koje se odnose na bezbednost bilo u neskladu sa tom rezolucijom.
Generalni sekretar UN poziva sve uključene strane da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje bi mogle da podignu napetosti i izazovu dalje nazadovanje dijaloga uz posredovanje EU u cilju normalizacije odnosa Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gutereš sa zabrinutošću primio vest o vojsci Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2018

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš sa zabrinutošću je primio vest o tome da je kosovska skupština usvojila tri zakona čiji je cilj jačanje uloge i kapaciteta kosovskih bezbednosnih snaga...Generalni sekretar UN podvlači da rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 daje jedini pravni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.