Gugl bojkotuju i američke firme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl bojkotuju i američke firme

Tri vodeća američka brenda pridružila su se sve široj listi kompanija koje su donele odluku da povuku oglase sa Jutjuba i da pauziraju dok ih čelnici kompanije Gugl dovoljno čvrsto ne ubede da njihovi oglasi neće biti plasirani uz video klipove kojima se propagira terorizam, nasilje, govor mržnje, javlja MN njuzleter.

Na čelu američke liste kompanija koje su odustale od oglašavanja je Džonson i Džonson, koja je prethodne godine utrošila 2,4 milijarde za oglašavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i bila u vrlo bliskim odnosima sa Guglom.

Za njom slede i mobilni operateri, giganti Verizon i AT&T, koji su najavili da će oglašavanje ponovo aktivirati tek kada budu čvrsto uvereni da njihovi oglasi neće biti plasirani među sankcionisane i problematične video klipove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.