Grupa migranata iz Preševa stigla u Niš

Izvor: B92, 17.Jul.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa migranata iz Preševa stigla u Niš

Prva grupa migranata koji su u Preševu čekali na azilantske potvrde stigla je u Niš kako bi im se izdavanje dokumenata ubrzalo.

U prethodna dva dana migranti su u Preševo stizali u većim grupama i čekali tokom čitavog dana na ulazak u prihvatni centar gde dobijaju, osim azilantskih potvrda, i hranu, vodu, medicinsku pomoć, kao i uslove za održavanje lične higijene.

Redovi na ulicama bili su dugi i po nekoliko stotina metara, gde su ljudi sa decom stajali na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temperaturi višoj od 35 stepeni.

Prevoz migranata do policijskih stanica u gradovima na jugu Srbije organizovano je i ranije u situacijama kada je njihov broj prelazio mogućnosti policije u preševu za izdavanje potvrda.

Izmeštanje migranata organizuje UNHCR, a kretanje migranata obezbeđuje policija.

U Nišu, Leskovcu i drugim gradovima organizovana je i podela hrane i vode, kao i medicinska pomoć.

Kroz Preševo je do sada, prema podacima Crvenog krsta, prošlo oko 15.000 migranata i od 2. juna, kada je počelo evidentiranje njihovih prijava, broj dnevno pristiglih se sa 200 povećao na više od 1.000.

Prihvatni centar moze da obradi i izda 700 azilantskih potvrda dnevno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Prijavljuje se 700 migranata dnevno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2015

Jedan broj migrant pristiglih u Preševo prevezen je u druge gradove na jugu Srbije kako bi se ubrzala procedura izdavanja azilantskih potvrda i smanjilo čekanje u redovima na ulazak u prihvatni centar. Migranti su autobusima danas prebačeni u policijske stanice u Nišu i Leskovcu, dok su u policijskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Migranti stigli do Niša

Izvor: OkRadio.rs, 17.Jul.2015

Prva grupa migranata koji su u Preševu čekali na azilantske potvrde stigla je u Niš kako bi im se izdavanje dokumenata ubrzalo.   U prethodna dva dana migranti su u Preševo stizali u većim grupama i čekali tokom čitavog dana na ulazak u prihvatni centar gde dobijaju, osim azilantskih potvrda,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.