Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izdvaja 15.000 evra za prihvatni centar u Preševu

Centar za migrante u Preševu dnevno primi između 700 i 900 ljudi, a za njegovo funkcinisanje Srbija izdvaja 15.000 evra dnevno, rekao je predsednik Koordinacionog centra za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

On je istakao da je Centar u Preševu prvo organizovano mesto za prihvat migranata u ovom delu Evrope i da svaki dan pristiže sve više ljudi.

Stanković je zadovoljan načinom zbrinjavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << tih ljudi, ali ističe potrebu da im se obezbede uslovi za održavanje lične higijene, posebno imajući u vidu problem sa snabdevanjem vode u Preševu.

On je kritikovao odluku mađarske Vlade da podigne ogradu na granici prema Srbiji da bi zaustavila izbeglice.

Stanković je istakao da ovo nije samo problem Srbije, već međunarodne zajednice koja neće trajati samo jedno leto nego možda nekoliko godina.

 Po njegovim rečima, Srbija ima planove i za zimski period, koji podrazumevaju gradnju prostorija i kampova za migrante.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grupa migranata iz Preševa stigla u Niš

Izvor: B92, 17.Jul.2015

Prva grupa migranata koji su u Preševu čekali na azilantske potvrde stigla je u Niš kako bi im se izdavanje dokumenata ubrzalo...U prethodna dva dana migranti su u Preševo stizali u većim grupama i čekali tokom čitavog dana na ulazak u prihvatni centar gde dobijaju, osim azilantskih potvrda, i...

Nastavak na B92...

Stanković u Preševu: Migranti nas koštaju 15.000 evra dnevno

Izvor: Kurir, 17.Jul.2015

U centar dnevno dođe između 700 i 900 migranata koji ilegalno pređu našu granicu, a to znači da dolaze bez ikakve dokumentacije..BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog centra za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković rekao je danas da država dnevno za funkcionisanje Prihvatnog centra za migrante...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.