Grujičić organizovao prvi prijem u Srebrenici povodom Dana Republike Srpske

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jan.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujičić organizovao prvi prijem u Srebrenici povodom Dana Republike Srpske

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je, povodom sutrašnjeg Dana Republike Srpske, organizovao prijem za predstavnike privrednog, kulturnog i političkog života ove opštine.

Ovo je prvi put da načelnik opštine organizuje prijem i da se u Srebrenici proslavlja Dan Republike Srpske, prenose banjalučki mediji. Prethodno je u Spomen-sobi poginulim srpskim borcima i civilima položeno cveće.

Grujičić je naveo da je ovo nova stranica u istoriji srpskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Srebrenici, gđe će se i narednih godina proslavljati Dan Republike Srpske.

Foto: Wikipedia/Obersachse

- Uprkos svim osporavanjima i pretnjama, jedinstvo srpskog naroda i njegovog rukovodstva pokazuju da niko ne može ukinuti i zabraniti obeležavanje Dana Republike Srpske. Ako postoji zajednički cilj i sloga svih, niko ne može sprečiti narod da obeležava rođendan Republike Srpske - istakao je Grujičić.

On kaže da je Srebrenica najbolji primer kako se pobeđuje kada se Srbi ujedine.

- Osim toga, nakon 18 godina, srpske stranke su osvojile i skupštinsku većinu, i to je omogućilo da danas slobodno obeležavamo Dan Republike u ovom mestu, gde su prethodne opštinske vlasti ignorisale obeležavanje tog datuma - rekao je Grujičić.

On je istakao da će Dan Republike Srpske u Srebrenici večno biti proslavljan, jer je ova opština podnela ogromne žrtve za njeno stvaranje i njeni stanovnici još trpe posledice tih stradanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SREBRENICA PRVI PUT SLAVI DAN REPUBLIKE SRPSKE: "Ovo je istorijski važno i slavićemo večno"

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2017

U ovom gradu je položeno i cveće poginulim srpskim civilima i borcima..Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je, povodom sutrašnjeg Dana Republike Srpske, organizovao prijem za predstavnike privrednog, kulturnog i političkog života ove opštine...Ovo je prvi put da načelnik opštine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.