Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grič o prekidu i obnovi saradnje sa Đokovićem

Titule i prvo mjesto mi više nisu prioritet... Stav koji je Novak zauzeo poslije osvajanja Rolan Garosa bio je veći problem od povrede lakta u periodu slobodnog pada sa ATP vrha.

Tokom neuspjelih pokušaja da se vrati u formu, Đoković je potencirao to da su bolovi u ruci bili glavna kočnica, ali novi-stari kondicioni trener Gebhard Fil-Grič po povratku u tim osvježio je teoriju Borisa Bekera da srpski igrač, jednostavno, nije bio posvećen tenisu.

- Kada smo okončali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saradnju prošle godine, Novak nije toliko želio da pobjeđuje i nije trenirao dovoljno dobro. Da bi bio u vrhu, sve stvari moraju da funkcionišu. Moraš da imaš pravi stav - rekao je austrijski stručnjak u intervjuu bečkom "Presu".

Iste riječi izgovorio je Beker poslije razlaza sa Đokovićem.

- Boris je uvijek bio veoma dobar u analizama i imao je nevjerovatan takmičarski duh. Možda će se nekad opet pokrenuti pitanje njegovog povratka u tim - naglasio je Fil-Grič.

Specijalnu pozivnicu za povratak u boks zasada su dobili samo on i Marijan Vajda. Novak je shvatio da je raspuštanje cijelog stručnog štaba imalo kontraefekat, a više mjeseci izgubio je u iluziji da bi Agasi i Štepanek mogli da mu pomognu.

Za vrijeme osmogodišnjeg Fil-Gričovog mandata na mjestu kondicionog trenera, Đoković se rijetko borio za dah na terenu, bez problema je igrao najduže grend slem finale u istoriji (skoro šest sati) i postao jedan od najspremnijih tenisera na turu. Po povratku u tim, Austrijanac je u Barseloni zatekao situaciju u kojoj 12. reket planete ne može da izdrži treći set u meču protiv Martina Kližana.

- Novak je u veoma teškoj situaciji. Ako mogu da pomognem, to ću i uraditi. Oduvijek smo bili dobar tim, sa nama tačno zna šta može da očekuje. Sa emotivne strane, znači mu mnogo što smo opet uz njega - zaključio je popularni Điđi.

U ponedeljak start u Madridu

Novak nije imao sreće na žrijebu u Madridu. U prvom kolu će u ponedjeljak na megdan Keiju Nišikoriju, koji je nedavno stigao do finala Monte Karla i nalazi se u dobroj formi. Đoković vodi u međusobnim duelima sa 12:2 i slavio je u posljednjih deset okršaja.

(novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.