Granica Crne Gore za Srbiju i dalje zatvorena

Izvor: B92, 31.Maj.2020, 17:21

Granica Crne Gore za Srbiju i dalje zatvorena

Crna Gora će od ponedeljka dozvoliti ulazak u zemlju građanima 26 zemalja, ali ne i za građane Srbije.

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore odlučilo je da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje od 1. juna dozvoli ulazak u Crnu Goru građanima iz 26 zemalja, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva kovid 19 manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi iz koje stranac dolazi.

Od ove odluke izuzeta je Srbija, ali nisu Slovenija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, tzv. Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, BiH, Bugarska, Izrael, Severna Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija.

Na predlog Instituta za javno zdravlje NKT je odlučilo da od sutra svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim takmičenjima može da prisustvuje do 200 osoba uz obavezno poštovanje mera fizičke distance od najmanje dva metra, prenosi Sputnjik.

Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti zajedničko koriste.

Dozvoljen je rad diskoteka, barova i noćnih klubova, barova kao i dečjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta i dečjih vrtića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.