Granatiran granični prelaz između Gaze i Egipta

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 18:09

Granatiran granični prelaz između Gaze i Egipta

Izrael je granatirao prelaz Rafa, koji se graniči sa južnom Gazom i Egiptom, tvrdi radio-stanica povezana sa Hamasom, prenosi Skaj njuz.

Hiljade Palestinaca okupile su se tamo poslednjih dana, nadajući se da će im biti dozvoljeno da odu iz Pojasa Gaze.

Očekivalo se da će se otvoriti u 9 ujutro po lokalnom vremenu za ulazak pomoći u Gazu i za odlazak nekih stranih državljana, ali Izrael i Hamas su rekli da nema primirja da bi se olakšao takav dogovor.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Zvaničnici Bele kuće se nadaju da će prelaz Rafa na granici sa Egiptom biti otvoren danas na još nekoliko sati.

Ovo bi omogućilo ljudima da napuste Gazu pre očekivane izraelske kopnene ofanzive, rekao je portparol Džon Kirbi za CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.