Gradske fontane i česme bez vode do proleća

Izvor: Blic, 14.Nov.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske fontane i česme bez vode do proleća

"Beogradski vodovod i kanalizacija" počeo je da isključuje gradske fontane i česme, koje će ponovo biti u funkciji 1. aprila.

U sistemu održavanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, nalazi se 39 gradskih fontana i 127 česama.

Sezona rada beogradskih fontana i česama traje od proleća do kraja jeseni, od 1. aprila do 1. novembra, a kada su vremenski uslovi povoljni, njihov rad se produžava do 15. novembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nakon toga, fontane se prazne i detaljno čiste, skidaju se mlaznice i osvetljenje, da bi bez oštećenja "prezimile" i dočekale novu sezonu.

- Tokom sezone rada sprovodi se program redovnog održavanja fontana, a on obuhvata čišćenje, pranje, dezinfekciju i peskarenje fontana, održavanje elektro-mašinske opreme, nabavku i zamenu neispravne i dotrajale opreme i građevinske popravke - navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvaranje fontana i česama do proleća

Izvor: Danas, 14.Nov.2013

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ počelo je da zatvara gradske fontane i česme. Zahvaljujući miholjskom letu, fontane su ulepšavale gradski ambijent duže nego što je to predviđeno, a ukoliko budu povoljni vremenski uslovi, šest fontana u gradskom jezgru će ponovo, kao i prošle godine,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.