Gradonačenik Radojičić: Mere su kompromis, na strani sam premijerke

Izvor: Beta, 26.Feb.2021, 19:42

Gradonačenik Radojičić: Mere su kompromis, na strani sam premijerke

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da su oštrije mere Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u ovom trenutku optimalna opcija koja deluje razumno."Koncept sve ili ništa, po sistemu ili ćemo da zatvorimo 48 sati ili nećemo ništa da radimo, nije dobar", rekao je Radojičić za Radio-televiziju Srbije (RTS).Na opasku da je medicinski deo Kriznog štaba tražio pet dana totalnog zatvaranja, a da je premijerka Srbije Ana Brnabić "presudila" da to bude vikend i to od 14.00 sati i da li je to "truli" kompromis, on je naveo da je od početka bio za kompromis i "na strani premijerke"."Potpuno razumem medicinski deo Kriznog štaba, pogotovo zdravstvene radnike jer im je izuzetno teško. Ali važno je da nadjemo pravu meru s obzirom da ne znamo koliko će dugo trajati ova pandemija", rekao je Radojičić.Prema njegovim rečima, smanjenje broja sati u restoranima i kafićima smanjuje cirkulaciju gradjana i sigurno će imati pozitivan efekat, i zavisno od dešavanja će se i ponašati dalje."Tako da sam ja sam od početka bio za tu opciju kompromisa i to sam tamo jasno rekao. To je bio moj lični stav, stav gradonačelnika, naravno nije stav Beograda", rekao je Radojičić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radojičić: Plan je da se demotiviše dolazak automobilom u centar da se popravi vazduh

Izvor: Beta, 26.Feb.2021

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojićić rekao je danas da je zagadjenje vazduha jedno od najvažnijih tema za gradsku vlast i da kratkoročni cilj podrazumeva da se u centralnim delovima ne favorizuje automobilski prevoz, već da se preusmerava u drugim pravcima."U ovom trenutku je kroz akcioni plan...

Nastavak na Beta...

Brnabić: Opozicija dovođenjem u vezu Vučićevog sina sa klanovima destabilizuje državu

Izvor: Danas, 26.Feb.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da "u jeku borbe protiv organizovanog kriminala i mafije", opozicioni političari "dovode u pitanje stabilnost države time što ponovo targetiraju (sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića) Danila Vučića".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.