Brnabić: Opozicija dovođenjem u vezu Vučićevog sina sa klanovima destabilizuje državu 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da „u jeku borbe protiv organizovanog kriminala i mafije“, opozicioni političari „dovode u pitanje stabilnost države time što ponovo targetiraju (sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića) Danila Vučića“.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da „napadi“ na Vučićevu porodicu pokazuju da opozicija „ne preza ni od čega“.

„Oni sina predsednika Vučića dovode u vezu sa nekim klanovima sa kojim on nema nikakve veze. To su neke njihove konstrukcije u mozgovima koje ne može ozbiljan čovek da objasni“, kazala je Brnabić povodom povezivanja u medijima i javnosti sina predsednika Srbije sa uhapšenim Veljkom Belivukom.

Brnabić je rekla i da neki opozicioni lideri kao „alternativu dijalogu (za poboljšanje izbornih uslova) pominju nemire na ulicama, ali da ne veruje da neko ko ima dva, tri ili četiri posto podrške građana ima obraz da preti nemirima“.

„To je očaj i nemoć pripadnika bivšeg režima“, kazala je Brnabić i dodala da je Srbija, pod sadašnjim rukovodstvom Srpske napredne stranke, „prestigla sve u regionu“ za kojima je „kaskala u vreme bivšeg režima“.

Brnabić: Zbog epidemije oštrije mere za vikend, građani da se uozbilje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su nove, oštrije mere protiv epidemije korona virusa koje će važiti za vikend „podsetnik građanima da je potrebno da se uozbilje“.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da su nove mere usvojene zbog povećanja broja zaraženih korona virusom, iako je do sada dve doze vakcine primilo 510.000 ljudi, a najavila je da će u ponedeljak u Srbiju stići još oko 58.000 Fajzerovih vakcina.

Ona je rekla da je „borba protiv korona virusa izuzetno skupa“, u odnosu na to koliko košta jedan dan u bolnici, nabavka inovativnih lekova i respiratora.

Brnabić je navela da je Srbija učinila sve da pomogne privredi tokom epidemije i dodala da je za tri paketa ekonomske pomoći privredi i građanima tokom prošle godine izdvojeno osam milijardi evra.

Prema njenim rečima Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji biće dato po 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za decu kao „finansijski poklon, za to što žive u nimalo lakim okolnostima, što ne odustaju od toga, i što je njihovo prisustvo garant prisustva srpske države“.

Da podsetimo, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su nove oštrije mere kriznog štaba optimalna i razumna opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari